A távoli Föld dalai

Film, Zene, Filmzene

Témák

Licenc

Creative Commons Licenc

Szerzők

Zeneajánló

Rovatok

Rovatok

Honlapajánló

Utolsó kommentek

Oscar 2008, Esélylatolgatás - Színészek

2008.02.19. 10:22 | gonit5 | Szólj hozzá!

Sokáig úgy tűnt a színészi kategóriákban az idei Oscarok sorsa már korán, még a díjszezon elején eldőlt, egyedül a női mellékszereplők között tűnt nyitottnak a verseny. Azonban mára kissé összekuszálódtak a dolgok, mivel egyedül Javire Bardem legjobb férfi mellékszereplői Oscarja tűnik 100%-osan biztosnak.
Daniel Day-Lewis szintén rendre megnyert mindent, amit lehetett, azonban egyes komolyabb Oscar tippelők az elmúlt napokban Johnny Depp nevét emlegetik, mint lehetséges győztes. Azonban én továbbra is Daniel Day-Lewis győzelmére tippelek, sőt az Akadémia számára is nagy blama lenne, ha egy ilyen tökéletesen végigtarolt díjszezon után nem ő nyerne. A többi jelölt az esélytelenség nyugalmával üli majd végig a gálát.
A női főszereplők között hónapokig Julie Christie és Marion Cotillard váltogatták egymást a legesélyesebb jelölt poszton. A helyzet most sem változott sokat, mivel mindketten nyertek a Golden Globe-on, Christie a SAG-on lett győztes, míg Cotillard BAFTA-t nyert. Az előbbi az Oscar szempontjából egyébként lényegesebb díj, mivel a színészek szervezetének (SAG) tagjai többnyire Akadémiai tagok is, így ha a SAG-on Julie Christie-re szavaztak, akkor feltehetően az Oscaron is rá fognak. Azonban könnyen lehet, hogy mindkét hölgy hoppon marad, mivel a Juno tini főszereplője Ellen Page rohamtempóban zárkózott fel, így mára már az ő győzelme sem lenne nagy  meglepetés.
A férfi főszereplők kategóriájában elég egyértelmű a helyzet, Javier Bardemen simán nyer. Rajta kívül csak Casey Affleck tudott itt-ott díjat bezsebelni, azonban ennek ellenére mégsem ő a második legesélyesebb ebben a kategóriában, hanem Tom Wilkinson. Bardem győzelme viszont annyira biztos, hogy a kategória esélylatolgatásával felesleges is tovább foglalkozni.
A női mellékszereplők mezőnyében hosszú évek óta nem volt ilyen nagy bizonytalanság a győztes személyét illetően. Bárki, de tényleg bárki győzhet az 5 jelölt közül. Sokáig Cate Blanchett volt az abszolút favorit, azonban Amy Ryan győzelmi sorozata után már nem volt annyira egyértelmű Blanchett győzelme. Ráadásul Tilda Swinton-t is hirtelen komoly esélyesnek kezdték tartani, mint esetleges meglepetés győzelem. Ruby Dee-nek sokan már a jelölést is elégnek tartották, azonban nagy meglepetésre ő nyert a SAG-on. Így elméletileg ő lett a legesélyesebb jelölt. Azonban én most inkább Blanchett győzelmére fogadnék.
A 2008-as Oscar-díj jelöltjei.

A bejegyzés trackback címe:

https://atavolifolddalai.blog.hu/api/trackback/id/tr96345316

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Címkék: film díjak oscar díj
süti beállítások módosítása