A távoli Föld dalai

Film, Zene, Filmzene

Témák

Licenc

Creative Commons Licenc

Szerzők

Zeneajánló

Rovatok

Rovatok

Honlapajánló

Utolsó kommentek

Filmzene hírek 08.01.29.

2008.01.29. 10:20 | gonit5 | Szólj hozzá!

Nagyon elfoglalat lehet mostanában Ramin Djawadi, hiszen nagy meglepetésre ő kapta feladatul a májusban bemutatásra kerülő Iron man zenéjének elkészítését, illetve a The List című, áprilisi premierrel rendelkező film zenéjét is ő szerzi majd. Az Iron man zenéjének megkomponálására, sokáig a rendező korábbi zeneszerzőjét John Debney-t tartották esélyesnek, de végül, tavaly ősszel a producerek az egyik aktuális Hans Zimmer tanítványhoz fordultak. Bár Ramin Djawadi eddig még kisebb filmek esetében sem igazán bizonyított, ezért elég meglepő és egyben merész húzás egyből bedobni a mélyvízbe. 
A The List is igen komoly produkciónak ígérkezik, legalábbis a színészek neve alapján, a főbb szerepekben láthatjuk majd Hugh Jackman-t, Ewan McGregor-t, Michelle Williams-t és Maggie Q-t. Tehát fel van adva a lecke a fiatal zeneszerzőnek, hogy ilyen rövid idő alatt két nagy költségvetésű filmhez is jó zenét produkáljon.


Christopher Young a számára kudarcként végző Spider man 3 után visszatért az általa jól ismert kisköltségvetésű drámák, illetve horrorok, thirllerek világába. Egy 2003-as dél-koreai horror (A Tale of Two Sisters) azonos című, amerikai remakejéhez készít most zenét. Nem ismeretlen számára ez a terep, hiszen ő Hollywood legtapasztaltabb horror zeneszerzője és már készített is zenét ázsia horror remakehez (Átok). Az eredeti filmnél Byung-woo Lee volt a komponista, akinek legismertebb munkája, a hazánkban bemutatásra nem kerülő, szintén ázsia kultfilm, a The Host zenéje.


A filmzenék világába 2005-ben hirtelen berobbant Dario Marianelli is bővelkedik a felkérésekben. Ő írja majd a zenét a Hippie Hippie Shake című, a '60-as évek londoni hippivilágában játszódó filmhez, melynek főbb szerepeiben láthatjuk majd Cillian Murphy-t, illetve Sienna Miller-t.  Kíváncsian várjuk, hogy Marianelli mit kezd majd a kor zenei stílusával, feltételezhetően nem az általa mindig használt klasszikus zenei stílust kell majd alkalmaznia.
Joe Wright (Vágy ás vezeklés, Büszkeség és balítélet) új filmjéhez, a The Soloist-hez is természetesen Marianelli szerzi majd a zenét. A 2008 végén bemutatásra kerülő, már most Oscar esélyesnek kikiáltott filmben olyan színészeket láthatunk majd, mint Robert Downey Jr., Jamie Foxx vagy Catherine Keneer.

A bejegyzés trackback címe:

https://atavolifolddalai.blog.hu/api/trackback/id/tr23315640

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Címkék: hírek filmzene
süti beállítások módosítása