A távoli Föld dalai

Film, Zene, Filmzene

Témák

Licenc

Creative Commons Licenc

Szerzők

Zeneajánló

Rovatok

Rovatok

Honlapajánló

Utolsó kommentek

Az év legrosszabb filmplakátjai

2007.12.19. 16:41 | gonit5 | Szólj hozzá!

A 10 legjobb plakát kiválasztásánal kicsit könnyebb dolgom volt, mivel rosszból sokkal több akadt az idén. 2007-ben is a vígjátékokhoz sikerült a legócskább plakátotkat gyártani, de néhány blockbuster posztere is borzalmsra, de legalábbis nagyon fantáziátlanra sikerült. Az első 3 helyen "négeres vígjátékok" plakátjai találhatók, ezen lassan már meg se lehet lepődni, mivel ezen filmeknél csak a plakátjuk szokott rosszabb lenni.

Véleményem szerint ezek a plakátok voltak a legrosszabbak 2007-ben:

1. Daddy's Little Girl: a film rendezője Tyler Perry nagy versenyben van Uwe Boll, hát mondjuk úgy filmkészítővel, a világ legrosszabb rendezője címért. Perry plakátjai néha nagyon jók, általában az a taktikája, hogy ugyanazon filmhez csináltat egy ilyen bugyuta plakátot, mint ez, csinál egy gyönyörű drámai hatású plakátot és egy valóban fantáziadús, művészi plakátot. Ezzel persze becsapja a nézőket, hiszen ugyanarról a filmről a különböző plakátok alapján más és más stílusú filmet gondolhat a kedves átvágott mozibajáró.


































2. I Think I Love My Wife: ennél laposabb, unalmasabb plakátot nehéz lenne csinálni.


































3. Are We Done Yet?: ismét fehér alapon nagy fekete ember. Az egészben az a legborzasztóbb, hogy ezeket a filmeket és plakátokat feketék csinálják feketéknek, és szellemileg ennyire gyengének gondolják a készítők a nézőt...


































4. War: a szemtől szemben elhelyezett két főhős  már legalább százszor felhasznált téma, na meg az a tűz ott a háttérben is igen eredeti.


































5. Next: béna kompozíció, idegesítő színhasználat és ráadásul semmiről sem szól. Szóval igazodik a filmhez.


































6. Rush Hour 3: No comment.


































7. Bratz: a célnak megfelelő plakát, de a bal oldali két hölgytől egy sötét sikátorban biztosan megijednék.


































8. Freedom Writers: feltehetően egy magyar grafikust sikerült megnyerni ehhez a plakáthoz, mert ez bizony erősen a hazai szint.


































9. Premonition: Ennek a filmnek az egyik plakátja ott van a legjobbak között, ez pedig már a vizuálisan korlátolt nézőknek készült. Hát mit mondjak, jobb lett volna nem elcseszni azt a jó eredeti témát.

































10. The Bourne Ultimatum: Nem tudom ki gondolta úgy, hogy Matt Damon arcáról készült közeli fotó jó ötlet a film reklámozására. Engem inkább a Hannibal fekete-fehér változatára emlékeztet.

































További béna plakátok 2007-ből:







A bejegyzés trackback címe:

https://atavolifolddalai.blog.hu/api/trackback/id/tr8269550

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Címkék: film 2007 plakát
süti beállítások módosítása