A távoli Föld dalai

Film, Zene, Filmzene

Témák

Licenc

Creative Commons Licenc

Szerzők

Zeneajánló

Rovatok

Rovatok

Honlapajánló

Utolsó kommentek

Michael Giacchino győzött

2008.02.11. 13:55 | gonit5 | Szólj hozzá!

Michael Giacchino a hétvégén két díjat is nyert a L’ecsó (Ratatouille) rendkívül jól sikerült zenéjéért. Ebből az egyik az Annie Awards legjobb animációs filmzene díja, míg a másik a tegnap kiosztott Grammy. Utóbbin szerencsére nem Gustavo Santaollala sokszoros díjnyertes zenéje a Babel győzött. Bár az Oscaron sokáig Dario Marianelli a Vágy és vezekléshez írt zenéje számított abszolút befutónak, ezzel a két díjjal egyértelműen hatalmas esélyessé lépett elő Giacchino is.

Az Annie Awardson egyébként tarolt a L’ecsó, csak két kategóriában nem győzött, ezekben a Vigyázz, kész, szörf tudott nyerni.

A Grammy filmzenéhez köthető egyéb díjai pedig így alakultak:
Legjobb soundtrack: Love – The Beatles (ez azért elég vicces győzelem, pláne a többi jelölt ismeretében)
Legjobb dal: Love You I Do – Dreamgirls
A legjobb instrumentális kompozíció kategóriájában idén csak egy filmzenés jelölt volt, Philip Glasstól a Notes on a Scandal egyik tétele, de győzni nem tudott.

A bejegyzés trackback címe:

https://atavolifolddalai.blog.hu/api/trackback/id/tr72334878

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Címkék: zene hírek filmzene díjak
süti beállítások módosítása