A távoli Föld dalai

Film, Zene, Filmzene

Témák

Licenc

Creative Commons Licenc

Szerzők

Zeneajánló

Rovatok

Rovatok

Honlapajánló

Utolsó kommentek

Szűkítették a vizuális effekt kategória jelölhető filmjeinek körét

2007.12.16. 23:14 | gonit5 | 1 komment

Az Amerikai Film Akadémia (AMPAS) vizuális effekteket értékelő bizottsága az idei filmek mezőnyéből 15 lehetséges jelöltet választott ki, amelyeket a későbbiekben az Oscar legjobb vizuális effektek kategóriájában jelölhetnek. Az idén elég érdekes döntések is születtek, mivel az animációs filmeket ebben a kategóriában nem szokás jelölni, most azonban a L'ecsó (Ratatouille) és a Beowulf is reménykedhet, hogy ebben a kategóriában is összeszed egy nominációt. A másik elég megdöbbentő ítélete az Akadémiának pedig az, hogy már biztosan nem kaphat Oscar jelölést a viz. effekt kategóriában a Csillagpor (Stardust), a Sweeney Todd, és a Fantasztikus Négyes és az Ezüst Utazó (Fantastic Four: Rise of the Silver Surfer), mivel ezek trükkjeit nem tartotta jelölésre érdemesnek az említett bizottság. Ez a döntés szinte érthetetlen, hiszen a Fantasztikus Négyes 2. és a Csillagpor speciális effektjei elég jók, főleg az utóbbi esetében állok döbbenten a mellőzés miatt.

A jelölésre a következő filmeknek van még esélye:
Beowulf
A Bourne-utimátum
Evan a Minde6ó
Az arany íránytű
Harry Potter és a Főnix rendje
I Am Legend
Az élet mindig drága
A nemzet aranya 2. - Titkok könyve
A Karib-tenger kalózai - A világ végén
L'ecsó
Pókember 3
Napfény
300
Transformers
The Water Horse

A bejegyzés trackback címe:

https://atavolifolddalai.blog.hu/api/trackback/id/tr73266331

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Johnny 2007.12.25. 14:32:52

Ez őrület! A Csillagpor és a Fantasztikus 2 tényleg nem rossz effektekkel dicsekedhet. Ez kb. olyan igazságtalan mint tavaly az X-Men 3 mellőzése ebben a kategóriában, helyette ott volt a rosszabb Superman. Azért a Pókember 3 is elég béna lett néhol! Nem értem miért vannak úgy hasraesve tőle! Én a Transformersnek szurkolok.
Címkék: hírek díjak oscar díj
süti beállítások módosítása