A távoli Föld dalai

Film, Zene, Filmzene

Témák

Licenc

Creative Commons Licenc

Szerzők

Zeneajánló

Rovatok

Rovatok

Honlapajánló

Utolsó kommentek

Oscar esélyes az 56 csepp vér!!!

2007.12.13. 14:21 | gonit5 | 2 komment

Bár Magyarország nem az 56 csepp vért nevezte idén az Oscarra, mégis ezen film esetében van esélyünk egy Oscar jelölés megszerzésére. A hivatalosan nevezett Taxidermia kapcsán sok kritikus körberöhögte hazánkat, hogy ez most mégis hogyan gondolhattuk komolyan. És tényleg, hogyan? Ennek talán érdemes lesz egy külön postot is szánni.  Most azonban térjünk vissza arra a nem kis meglepetésre, hogy a kaliforniai kritikusok körében közepes sikert elért 56 csepp vér, 3 betétdalát is érdemesnek tartotta az Amerikai Film Akadémi és a lehetséges Oscar jelöltek listájára rakta. Ebből az 59 dalt tartalmazó listából kerül majd ki a végső 3, 4 vagy5 jelölt, akiket egy hivatalos, zenéhez értő testület a jelölésre érdemesnek talál. Nem kis érdem ez, hiszen sok, igen komoly előadó, szerző dala még erre a listára sem került fel. Az pedig méginkább emeli az 56 csepp vér elismerését, hogy erre az 59-es listára a magyar film 3 betétdalát is érdemesnek tartották felrakni. Most pedig gondoljunk bele, abba, ha nem a Taxidermiát jelöljük, hanem az 56 csepp vért, akkor elképzelhető, hogy nem lesajnálva beszélnének újra az Oscarra jelölt magyar filmről, hanem egy lehetséges esélyesként.

Ez a három dal lett végül jelölésre esélyes:
“Átkozott egy Élet”
“Ó, Atyám!”
“Elég!”

A bejegyzés trackback címe:

https://atavolifolddalai.blog.hu/api/trackback/id/tr11262695

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bela 2008.01.05. 17:25:36

"A hivatalosan nevezett Taxidermia kapcsán sok kritikus körberöhögte hazánkat, hogy ez most mégis hogyan gondolhattuk komolyan. És tényleg, hogyan?"
taxidermiat "korberohogtek" es az 56 csepp ver eselyes??? jezusom. ez esetben teljesen felesleges az oscar dijjal mint olyannal egyaltalan foglalkozni.

gonit5 · http://atavolifolddalai.blog.hu/ 2008.01.05. 22:59:56

Az 56 csepp vér betétdalai jelölhetők, ezért "esélyesek". Természetesen a legjobb 5-be nem fog bekerülni egy dala sem.
A Taxidermia kapcsán pedig sok Oscarral foglakozó blogger/kritikus megjegyezte, hogy Magyarország képtelen felfogni, hogy milyen stílusú, műfajú filmet illik Oscarra nevezni. Évek óta többnyire az Oscar szellemiségétől távol álló groteszk filmeket indítjuk
Egyébként szerintem az 56 csepp vér legalább akkora szánalmas jelölt lenne, mint a Taxidermia.
Címkék: zene hírek filmzene díjak oscar díj
süti beállítások módosítása