A távoli Föld dalai

Film, Zene, Filmzene

Témák

Licenc

Creative Commons Licenc

Szerzők

Zeneajánló

Rovatok

Rovatok

Honlapajánló

Utolsó kommentek

Filmzene hírek 08.01.07.

2008.01.08. 00:13 | gonit5 | Szólj hozzá!

Az év egyik legnagyobb sztárparádéját bemutató filmje minden bizonnyal a He's Just Not That Into You című, augusztusban bemutatásra kerülő vígjáték lesz. A főbb szerepeket olyan színészek alakítják majd, mint Scarlett Johansson, Ben Affleck, Jennifer Aniston, Drew Barrymore, Jennifer Connelly illetve Justin Long. Továbbá a mellékszereplők között is találunk egy-két ismertebb nevet, Kris Kristoffersont vagy Ginnifer Goodwint. Valószínűleg a sztárok gázsija terhelhette meg annyira a film büdzséjét, hogy egy nagyobb nevű zeneszerzőt már nem tudtak leszerződtetni a film zenei anyagának elkészítésére. A választás ugyanis az igen keveset foglalkoztatott Cliff Eidelman-re esett, aki bár nem egy rossz komponista, csak hát az ilyen komoly sztármennyiség esetében, a zeneszerzői poszton is egy nagyobb nevet várna az ember. Viszont Eidelman van annyira jó szerző, hogy egy kellemes romantikus vígjátékzenét hozzon össze.


2008 egyik legnagyobb európai sikerfilmjének igérkező Largo Winch zeneszerzői posztjára Alexandre Desplat-t szerződtették le. A film a '70-es évek végétől megjelenő nagysikerű, francia képregénysorozaton alapul, így érthető, hogy miért egy francia szerzőre esett a készítők választása. A kalandos, kicsit James Bond stílusba hajló sztori jó alapnak ígérkezik a zeneszerző számára, aki reményeim szerint visszatér a Nagy zűr Korzikán (L' Enquête Corse) című film alatt hallott, korai Bond filmek zenéire emlékeztető munkájának zenei stílusához. A film bemutatója sajnos csak decemberben lesz.


Nagyon úgy tűnik, hogy a filmzenerajongók körében gyakorlatilag közutálatnak örvendő, kétszeres Oscar-díjas zenész, Gustavo Santaollala csak nem tűnik el a filmzenék környékéről. Sok rendező képzeli el ugyanis filmjeit az ő "zenéivel", bár biztató, hogy idén először a Sean Penn rendezte Into the Wild-ból, majd a Things We Lost in the Fire című drámából is kitették, és a filmek zenéjének elkészítését jobbnak látták másra bízni. Azonban sajnos vannak akik kitartanak Santaollala mellett. Így Walter Salles új filmjéhez (On the Road), valamint az I Come With the Rain című Hong Kongban játszódó thrillerhez is az argentin komponista pengeti majd a "zenét".

A bejegyzés trackback címe:

https://atavolifolddalai.blog.hu/api/trackback/id/tr96288974

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Címkék: hírek filmzene
süti beállítások módosítása