A távoli Föld dalai

Film, Zene, Filmzene

Témák

Licenc

Creative Commons Licenc

Szerzők

Zeneajánló

Rovatok

Rovatok

Honlapajánló

Utolsó kommentek

Nem Peter Jackson rendezi a Hobbitot

2007.12.19. 23:44 | gonit5 | Szólj hozzá!

Tegnap jelentette be a Gyűrűk Urát is gyártó New Line stúdió és a Hobbit jogait birtokló MGM, hogy hamarosan belevágnak a film forgatásába. Azt már korábban is sejteni lehetett, hogy nem Peter Jackson lesz a rendező, mivel először a New Line fejeseivel balhézott össze a trilógia nyereségén, majd elvállalt 3 másik filmet, így esély sem volt arra, hogy a közeljövőben ő rendezze meg a Hobbitot. A hivatalos bejelentés szerint Tolkien regényét két részre szedik és két külön filmet forgatnak a könyvből. Bár a regény nem túl hosszú, de elég cselekmény- és eseménydús, így két 140-150 perces mozi pont kijön belőle. Azonban, hogy Jackson bármilyen poszton beszáll-e a projektbe továbbra sem tudni, rendezőként biztosan nem, hiszen a Lovely Bones és a Tintin film kb. 3 évre lefoglalja, a Hobbit első és második részét pedig 2009-ben már forgatni akarják, hogy 2010-ben és 2011-ben bemutathassák. Így annak sincs sok esélye, hogy Jackson és felesége Fran Walsh, valamint Phillippa Boyens, akik a Gyűrűk Ura forgatókönyvét is írták, a Hobbit esetében is újra összefogjanak és elkészítsék a két új film forgatókönyvét, valamint legalább produceri feladatokat vállaljanak. Jackson ügynökének nyilatkozata alapján is teljesen reménytelen, hogy a Hobbit filmeket Jackson rendezze, mivel nem akarják, hogy a rajongók még további 4-5 évet várjanak a filmre.
Találgatások alapján esélyesnek tűnik a rendezői posztra Guillermo del Toro, Alfonso Cuaron és Sam Raimi. Utóbbi szerintem igazán rossz döntés lenne, viszont az első két rendező képes lenne a Gyűrű Ura szintjét elérő film készítésére.

A bejegyzés trackback címe:

https://atavolifolddalai.blog.hu/api/trackback/id/tr89269938

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Címkék: hírek film
süti beállítások módosítása