Rovatok

Rovatok

Honlapajánló

Utolsó kommentek

A másik Boleyn lány és a másik zeneszerző

2007.11.22. 12:02 | gonit5 | Szólj hozzá!

Több jel is arra utal, hogy az idei év egyik Oscar reménysége a "The Other Boleyn Girl" nem sikerült valami túl jól. Pedig komoly kis projektnek tűnt, hiszen napjaink két meghatározó fiatal színésznője Scarlett Johansson és Natalie Portman alakítják a főszerepeket, VIII. Henriket pedig Eric Bana kelti életre. A film alapjául pedig Philippa Gregory sikerkönyve szolgált. Tehét a sikerhez minden adott volt, kivéve egy jó rendezőt, mivel a tv-s sorozatokat jegyző Justin Chadwick nem nevezhető egy igazán remek választásank.
Sokszor már a bemutató előtt lehet tudni, hogyha egy film nem úgy sikerült, mint ahogyan azt az alkotók, vagy a rajongók várták. Többek között erre utal, ha a bemutató időpontját a forgalmazó elkezdi tologatni, vagy ha hirtelen lecserélik a film zeneszerzőjét, és ezzel együtt a kukába dobják a film addigi zenéjét. Ennél a filmnél mindkét eset fennáll. A premiert februárra halasztották, ebben a hónapban meg nem a sikerfilmeket szokás bemutatni. Ráadásul a zeneszerzőt is kidobták. Korábban az igen tehetséges, Emmy-díjas Edward Shearmur dolgozott a zenén. Shermur igazi zenei multitalentum, hiszen eddigi zenéi nagyon változatosra sikerültek, egyaránt megállta a helyét a sci-fi, a fantasy, a vígjáték, a horror vagy a drámák terén is. Olyan filmekhez írt eddig zenét, mint a K-PAX, a Sky kapitány és a holnap világa, Johnny English, Titkok kulcsa vagy a Monte Cristo grófja. Most azonban elküldték és helyére az eddig sokat nem bizonyító Paul Cantelon került. Centelon az elmúlt év felfedezettje, legismertebb munkája a napokban moziba kerülő A búvárharang és a pillangó. Biztos sokat fog emelni a film minőségén egy filmzenékben kevésbé járatos zeneszerző. A Trója vagy a King Kong se lett attól jobb, hogy kidobták az eredetileg kiszemelt zeneszerzőt.
A film plakátja legalább szép, néha már ez is pozitívum. Lehet, hogy ennél a filmnél csak ez az egy dolog lesz az.
A film trailere:

A bejegyzés trackback címe:

https://atavolifolddalai.blog.hu/api/trackback/id/tr10238031

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Címkék: film filmzene
süti beállítások módosítása