A távoli Föld dalai

Film, Zene, Filmzene

Témák

Licenc

Creative Commons Licenc

Szerzők

Zeneajánló

Rovatok

Rovatok

Honlapajánló

Utolsó kommentek

Az Oscar jelölések értékelése

2008.01.22. 23:22 | gonit5 | Szólj hozzá!

Igazán nagy meglepetés talán csak kettő akad. Ebből az egyik viszont felettébb meglepő, mivel az Akadémiának az Út a vadonban-t szinte teljesen sikerült mellőznie. A vágás kategóriában kapott egy jelölést, illetve a filmből Hal Holbrook van ott, a legjobb férfi mellékszereplők között, noha pár hónapja még a legjobb film díjára is komoly esélyesnek tartották. Se a főszerepelő színész (Emile Hirsch), se a rendező-forgatókönyvíró Sean Penn, sem pedig a nagy betétdal esélyesnek kikiáltott Eddie Vedder nem lett jelölt.
A másik nagy meglepetés, hogy a Juno rendezője Jason Reitman jelölt lett, ez igazán meglepő, őt senki sem várta a legjobbak közé.
A kisebb meglepetések közé tartozik Tommy Lee Jones a legjobb férfi főszereplők közé kerülése, bár neki van egy SAG jelölése ezért az alakításért, de sokan inkább a fiatalabb színészeket gondolták, hogy bekerülhetnek. Talán még Angelina Jolie érdemelt volna meg egy jelölést, bár szerintem igazából erre nem sok esélye volt.

Ahogy azt várni lehetett a Zodiákust sajnos teljesen mellőzték, a Before The Devil Knows You’re Dead nulla jelölése azonban szintén kisebb meglepetés.
A korábbi nagy esélyes Papírsárkányok csak 1, a 3:10 to Yuma szerencsére 2 jelölést kapott. Nem dúskál a jelölésben az Amerikai gengszter sem. Bár a külföldi Oscar tippelgetős oldalak a Vágy és vezeklést már szinte teljesen leírták, a film pár jelölést azért kapott, sőt szerintem a legjobb filmek versenyébe esélyesként jött vissza.
A zenei kategóriákban nagy gond most nincs a jelöltekkel, akik ott vannak meg is érdemlik, talán az Alan Menken által írt 3 Bűbáj betétdal lehet egy kicsit sok a jóból.
Érdekesség, hogy a forgatókönyvírók közül 4 jelölt nő, ez nem túl gyakori ebben a kategóriában.

És ennyi. Nagyon papírforma jelölések születtek, legalábbis számomra. Kb. 90%-os pontossággal sikerült megtippelnem a jelölteket, és aki hitt nekem és a közzétett tippjeimnek azt nem érhette váratlanul a jelölt lista. :)

A bejegyzés trackback címe:

https://atavolifolddalai.blog.hu/api/trackback/id/tr9308004

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Címkék: film díjak oscar díj
süti beállítások módosítása