Rovatok

Rovatok

Honlapajánló

Utolsó kommentek

Filmzene hírek 07.11.24.

2007.11.24. 20:05 | gonit5 | Szólj hozzá!

Thomas Newman jövőre újból egy Sam Mendes film zenéjén dolgozik. A komponista eddig már háromszor készített aláfestőzenét a rendező filmjeihez, ebből kettővel egy-egy oscar jelölést is kiérdemelt (Amerikai szépség, A kárhozat országútján). Azonban napjaink egyik legtehetségesebb, és igen egyedi stílusú zeneszerzőjét az aranyszobor eddig elkerülte. Mendes új filmje a Revolutionary Road a jövő év egyik sikerfilmjének ígérkezik. A  filmben ugyanis a Titanic után ismét egy párt alkot Kate Winslet és Leonardo DiCaprio. Ismerve Newman munkásságát, igen jó és különleges zenét várhatunk, és most talán az Oscar is meglesz.


2008-ban az egyik legkedveltebb amerikai író James Elroy (Fekete dália, Szigorúan bizalmas) újabb története kerül a mozikba The Night Watchman címmel. Már a szereplőgárda is igen íréretesnek tűnik, hiszen Keanu Reeves, Hugh Laurie és Chris Evans mellet az oscar díjas Forest Whitaker is szerepel a készülő filmben. Spike Lee, majd Oliver Stone után a rendezői székbe végül az a David Ayer kerülhetett, aki korábban már dolgozott együtt az íróval, a Dark Blue forgatókönyvén. Rendezőként pedig a Nehéz Idők című filmet készítette 2005-ben, és ezen mozi zenéje kapcsán dolgozott először Graeme Revell zeneszerzővel. Együttműködésük következő állomása pedig a The Night Watchman lesz.  Revell ugyan az utóbbi időben rendesen megindult a lejtőn lefelé, korábbi sikereit (A holló, Nincs alku, Tomb Raider) már nem tudta megismételni. James Elroy filmjeihez azonban eddig mindig remek zenék születtek (Szigorúan bizalmas Jerry Goldsmithtől, Fekete dália Mark Ishamtől), így reménykedhetünk, hogy Revell is hozza a tőle elvárható legjobbat és felnő a feladathoz.


Joel Schumacher (8MM, Az ügyfél, Mindörökké Batman) rendezője visszatér egyik korai munkájának (The Lost Boys) stílusához, és ismét vámpírfilmet rendez Town Creek címmel. A rendező ezzel egyidőben úgy érezte eljött az idő eddigi zeneszerzőjének a leváltására is. Korábban Harry Gregson Williams (Narnia, Shrek, Deja Vu) szállította a zenéket Schumachernek. A Fülkéhez és a Veronica Guerinhez tökéletes zenét komponált a szerző, legutóbbi közös munkájuk (23-as szám) zenei anyaga, azonban már nem hemzsegett az eredeti dallamoktól. Azt ugyan nem tudni, hogy mi a váltás oka, de a rendező új filmjéhez már a teljesen ismeretlen, eddig csak háttéremberként mozgó David Buckley írja a zenét.



Angelina Jolie hiperszexi akciófilmjéhez, a Wantedhez Danny Elfman (Batman, Spiderman, Álmosvölgy legendája) komponistát szerződtették le. Az utóbbi évek egyetlen orosz sikermozijának (Éjszakai őrség) rendezője jegyzi a filmet, ami a trailer alapján nem lesz túl eredeti, de Jolie miatt szinte kötelező megnézni. Én ugyan a zeneszerző személyét nem tartom túl jó választásnak, hiszen Elfmannek nem az akciózene fekszik a legjobban. Ugyanakkor azt el kell ismerni, hogy a műfajban alkotott zenéi nem rosszak, sőt a filmeket maximálisan kiszolgálják, lásd legutóbbi filmzenéjét a Királyságot.
Íme a trailer:

A bejegyzés trackback címe:

https://atavolifolddalai.blog.hu/api/trackback/id/tr33240611

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Címkék: hírek filmzene
süti beállítások módosítása