Rovatok

Rovatok

Honlapajánló

Utolsó kommentek

Névadóm.

2007.11.09. 00:51 | gonit5 | Szólj hozzá!

Egyik névadó:
Arthur C. Carke 1986-ban írta ezt a regényét. Témáját tekintve sci-fi, ugyanakkor sem a stílus, sem a történetvezetés alapján nem sorolható a klasszikus science fictionök közé, bár maga a mű a műfajon belül mára igazi klasszikussá vált.
A Föld pusztulása után járunk. Az emberiség évezredes kultúráját és saját magát, több kevesebb sikerrel megpróbálta kimenteni a pusztuló Földről. Ennek eredményeként valahol a távoli, kies űrben egy szinte teljesen vízzel borított bolygó 3 apró szigetén él az emberiség egy része. Egy másik része pedig a bolygó felé közeledik űrhajójával. A bolygón már egy teljesen új emberi civilizáció alakult ki, az űrhajón érkezők pedig testükkel együtt a korábbi, földi gondolkodásukat és normáikat is hibernálták. Az évszázadok óta különvált embercsoportok különböző szintű kultúrájának és eltérő gondolkodásának találkozásáról szól a regény. Lírai, filozófikus, drámai, romantikus, tudományos, izgalmas, elgondolkodtató, humánus és egyben antihumánus remekmű.



Másik névadó:
A másik névadó az első névadóból eredeztethető.
Mike Oldfield a regény hatására írta meg 1994-ben ezt a művét. A zene 17 döntően instrumentális tételre bontható. Közülük a 2. tétel, a "Let There Be Light" a legismertebb. Az album zseniálisan vegyíti a szerző sajátos stílusát a világzenék jellegzetességeivel Az album azonban más miatt is maradandó emléke a zenetörténelemnek. Ez volt ugyanis az első CD, ami mellé interaktív CD-ROM anyagot csatoltak. Ez különböző játékokat, klipeket és plusz információt tartalmazott.

A bejegyzés trackback címe:

https://atavolifolddalai.blog.hu/api/trackback/id/tr59223063

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Címkék: egyéb
süti beállítások módosítása