A távoli Föld dalai

Film, Zene, Filmzene

Témák

Licenc

Creative Commons Licenc

Szerzők

Zeneajánló

Rovatok

Rovatok

Honlapajánló

Utolsó kommentek

Az év legjobb filmplakátjai

2007.12.17. 15:41 | gonit5 | Szólj hozzá!

Az idei év a filmplakátok szempontjából, a korábbiakhoz képest elég gyengécske volt. Hiányzott az ötletesség és a humor, és túlságosan eredetinek se lehet tekinteni a 2007-es felhozatalt. Egy-két kivételtől eltekintve az idei plakátok többsége fantáziátlan, vagy korábbi plakátokat másol vagy egyszerűen csak unalmas. Persze ennek az is az oka, hogy idén rengeteg folytatásfilmmel találkozhattunk a mozikban, hiszen 3. részéhez érkezett a Karib-tenger kalózai, a Pókember, a Bourne széria, Danny Ocean és társai is harmadszorra raboltak, Shrekből is megkpatuk a harmadikat, Harry Potter-ből az ötödiket, míg a Fűrész negyedszer került a mozikba. A rengeteg második részről már nem is beszélve. Persze ezekhez is lehet(ne) jó plakátot csinálni (Fűrész 4), persze lényegesen nehezebb.

Véleményem szerint ezek a plakátok voltak a legjobbak 2007-ben:
1. 3:10 to Yuma: szép, egyedi, karakteres, ilyennek kell lennie egy jó filmplakátnak.


































2. Grind House: egyszerre 3 plakátot is kapunk, melyek közül azért a Planet Terror dögös, puskalábú csaját ábrázoló viszi a prímet.



































3. Elhagyott szoba (Vacancy): az utóbbi évek egyik legjobban sikerült thriller plakátja, melyen nem a két főszereplő arcát vagy annak húscafatokon lógó darabjait tolják az előtérbe, hanem a film nyomasztó hangulatát próbálják visszadani.



































4. The 11th Hour: szemét között a Föld. Hát nem hatásos? De, nagyon is. Jobb, mint a tavalyi környzetevédős film, A kellemetlen igazság plakátjai.



































5. Sweeney Todd: Rengeteg jobbnál jobb Sweeney plakát készült, azonban mindközül szerintem ez a legjobb. Fekete-fehér kép egy kis pirossal. Hát nem bizalomgerjesztő?



































6. Hairspray: akár egy fodrász szakújság is lehetne,  avagy ismerjük fel a sztárokat a hajuk alapján.



































7. Margot at the Wedding: az év legelegánsabb plakátja. Minden rajta van, ami kell és a film stílusára is enged következtetni.


































8. Megérzés (Premonition): Nagyon találó a faágakból és madarakból kirajzolódó Sandra Bullock arc. Azonban a vizuálisan alulfejlett embertömeg miatt, a DVD borítón már egy borzalmas képet találunk, ehelyett a jó kis egyedi plakát kép helyett.


































9. Zodiákus (Zodiac): 2 remek plakát is készült a filmhez, nekem a sárga taxis változat is tetszik, de ez a sejtelmes, ködbe burkolózó San Fransisco-t és Golden Gate hidat ábrázoló adja vissza a leginkább a film hangulatát.


































10. Fűrész 4 (Saw 4): más sorozat filmekkel ellentétben, a Fűrész sorozat marketingesei legalább kitalálnak mindig valami újat, de legalábbis plakáton jól mutató, amúgy gusztustalan dolgot.

 
































Futottak még:





A bejegyzés trackback címe:

https://atavolifolddalai.blog.hu/api/trackback/id/tr82267025

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Címkék: film 2007 plakát
süti beállítások módosítása